(+32)493 64 17 74 


Podologische zolen corrigeren de voet, verminderen pijn en overbelasting en dragen bij aan een gezondere houding en levensstijl.

Wat zijn podologische zolen?

  • Op maat gemaakt
  • Gebaseerd op een klinisch en biomechanisch onderzoek
  • Individuele 3D voetafdruk
  • Individuele correctie en ontlasting
  • Normaliseert het stap- en looppatroon
  • Goede oplossing voor chronische problemen
  • De zolen zijn licht en dus ideaal voor in de sportschoenen
  • De zolen bestaan uit EVA (ethyleen vinyl acetaat) materiaal

Stap 1: 3D-scan van de voet

Er wordt een 3D-voetscan afgenomen zodat we een duidelijk 3D-beeld hebben van beide voeten. Daarna worden de zolen gemaakt d.m.v. CAD-CAM software op de computer.

Stap 2: Maken van de Podologische zolen

Als laatste stap worden de zolen door Borginsole uitgefreesd en op maat geslepen door de podoloog. Zo heeft u uw eigen 100% op maat gemaakte zolen, in kleur naar keuze.

podologische zolen. borginsole

Hoe onderhoud ik mijn steunzolen?

De zolen kunnen gereinigd worden met water en indien nodig met een niet agressieve zeep. Opdrogen doe je met een handdoek of gewoon naast de schoenen. Gebruik geen warmtebronnen. Indien nodig mogen ze op 30° in de wasmachine.

Mag ik mijn steunzolen onmiddellijk een hele dag dragen?

Het is aangeraden de nieuwe steunzolen niet onmiddellijk een hele dag te dragen. De zolen kunnen in het begin wat onwennig aanvoelen. Bouw rustig op. Draag uw zolen de eerste dag een paar uurtjes en bouw dit geleidelijk op op de daaropvolgende dagen. Als u de zolen ook zal gebruiken voor uw sportactiviteiten, is het belangrijk dat u de zolen eerst goed inloopt met uw alledaagse schoenen. Dit om blaren, spierpijn en blessures te vermijden. Na +- 4 weken mag u geen klachten meer ondervinden.

Welke loopschoen past het best bij mij?

Er bestaat een heel uitgebreid gamma aan loopschoenen, met verschillende soorten correcties. Breng gerust uw oude en/of huidige loopschoenen mee om gepast advies te krijgen. Voor de aanschaf van een nieuwe loopschoen gaat u het best naar een speciaalzaak bv. Topsport Dendermonde. Daar zal samen met u gekeken worden om de ideale schoen aan te schaffen, afhankelijk naargelang uw looppatroon, klachten, type ondergrond, aantal kilometers per week.