(+32)493 64 17 74 

Elk kind wordt geboren met een platvoet. Bij een normale ontwikkeling rond de leeftijd van 6 jaar moet de voet evolueren naar een normale voet. Deze evolutie gebeurt vaak te traag of helemaal niet waardoor het kind een blijvende platvoet kan ontwikkelen.

Podologie voor kinderen


Met podologische zolen kunnen we de structuur van de kindervoet wijzigen en de spierwerking beïnvloeden zodat laterale klachten aan het bewegingsapparaat kunnen voorkomen worden. Een platvoet kan blijvend gecorrigeerd worden zodat er in de meeste gevallen op laterale leeftijd geen zolen meer nodig zijn. 

Wij raden aan om kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar jaarlijks te laten screenen door middel van biomechanische metingen en een ganganalyse. Indien je kind jonger is dan 6 jaar kan het geen kwaad een preventieve screening te doen op eventuele afwijkingen. Op dat moment is de kindervoet nog in volle ontwikkeling en is er nog veel kraakbeen aanwezig en kunnen we indien nodig starten met zooltherapie.

De op maat gemaakte podologische zolen onderscheiden zich van een orthopedische steunzool. De orthopedische steunzool zal eerder de symptomen bestrijden, terwijl de podologische zolen de oorzaak aanpakken. Met deze specifieke techniek zijn we in staat om verschillende afwijkingen bij kinderen blijvend te corrigeren.

Het is belangrijk om podologische zolen steeds te combineren met een goede schoenkeuze!

Klik hier voor een goede schoenkeuze

Klik hier om een afspraak te maken!

Wanneer raadpleeg je best een podoloog voor je kind?

  • Bij frequent vallen
  • Bij naar binnen geplaatste voetjes (kinderen ouder dan 6 jaar)
  • Bij naar binnen gekantelde hieltjes (kinderen ouder dan 6 jaar)
  • Bij abnormale slijtage van de schoenen
  • Bij pijnklachten (hielpijn, enkelpijn, kniepijn, rugpijn ongeacht de leeftijd)
  • Bij erfelijke voetproblemen (vb. familieleden met platvoeten)